Meestal doen we onderzoek op het kruisvlak van kwaliteit in het openbaar vervoer en logistiek. Zo meten onze mystery guests dagelijks hoe het er voor staat in de trams en bussen van onze opdrachtgevers en brengen we reizigersstromen en -gedrag in kaart. We doen dat ook in straattaxi's in opdracht van gemeenten.

ovbuRo is gespecialiseerd in (veldwerk)onderzoek in het openbaar vervoer
en heeft met de specialistische vervoerkundige kennis een toegevoegde waarde bij gegevensverzameling en -verwerking.

In eigen huis is de kennis en ervaring aanwezig voor het ontwerpen van de beste onderzoeksmethodiek, het organiseren van de benodigde middelen en het begeleiden van de uitvoering.

U kunt bij ovbuRo terecht met kleine en grote onderzoeks-vraagstukken. De diensten zijn flexibel inzetbaar: waar, wanneer en in welke rol dit voor u van belang is. Of het nu gaat om het ontwikkelen van de methode, het begeleiden van de uitvoering, de roostering, de coördinatie tussen betrokken partijen, een second opinion, het presenteren van de resultaten of het realiseren van het gehele traject… ovbuRo ontzorgt u hierbij.

Naast een goed onderhouden professioneel netwerk van contacten bij diverse kenniscentra, adviesbureau’s, OV-opdrachtgevers, vervoerbedrijven en veldwerk-organisaties heeft ovbuRo een uitstekende kennis van OV-lijnen, routes en roosters. Daardoor is ovbuRo in staat om elke onderzoeksvraag efficiënt en gedegen uit te voeren.

De diensten van ovbuRo worden onder meer ingezet door Meet4research, ten behoeve van de Nederlandse Spoorwegen (NS) en GVB, door HTM, gemeente Rotterdam, provincie Utrecht en Vervoerregio Amsterdam. Denk hierbij aan:

  • Reisgedrag en -wensenonderzoek;
  • Mystery Guest kwaliteitsonderzoek in OV en in straattaxi’s;
  • Reizigers-tellingen;
  • Camera-registraties;
  • Inventarisaties;
  • Klanttevredenheidsonderzoeken;
  • Onderzoek met panels;
  • Effectmetingen;
  • Benchmarks;
  • Concessiemonitoring.

ovbuRo

onderzoek en advies

Onze vervoerkundige kennis en brede ervaring worden gevraagd in diverse onderzoeks- en adviesopdrachten. Zo (bege)leiden we OV-projecten, voeren we contractbeheer uit, adviseren we over nieuwe concessies en voeren een second opinion op een dienstregeling uit.

Verzamelen van feiten

Mystery guests verzamelen feitelijke gegevens over de kwaliteit van openbaar vervoer

Deskundig advies

Wij duiden de onderzoeksresultaten en vertalen ze naar bruikbare adviezen

Dashboard voor opdrachtgevers

U kunt online inloggen om actuele onderzoeksresultaten in te zien

ovbuRo

Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder